2011. szept. 7.

7. nap


Mai feladvány: Egy művészeti alkotás/esemény, amit nyáron szívesen megnézel/meghallgatsz/elolvasol

Korábbi éveinkben a Művészetek palotája volt az a hely, ahová elzarándokoltunk. 14 évesen voltam először, akkor még barátaimmal. Elvarázsolt a rengeteg szebbnél szebb holmi, megragadott az a varázs, ami a kézzel készített tárgyakból árad. Nem győztem jegyzetelni, mi minden tetszik!

Évekig jártunk fel a Várba, nem riasztott el se tömeg, se hőség. Amikor megszülettek a gyerekek szép sorban, akkor kihagytunk egy-egy alkalmat, egészen addig, amikor a középsőt, a fiunkat elvesztettük a forgatagban... azóta nem voltunk fenn. (megjegyzem, meglett kb 5 perc alatt, bár az az idő sokkal többnek tűnt akkor!)

Idén viszont a nyaralást úgy terveztük, hogy egy hasonló rendezvényen részt vehessünk, így a Kapolcsi Művészetek Völgye hetét választottuk, illetve a Balaton-Felvidéket. Kapolcsra nem jutottunk el, csak Vigántpetendig, ott volt egy kézműves vásár, persze kisebb, mint a várbeli, de végre megint elmerülhettem ebben a környezetben :)

Érdekes volt ezúttal kézműves szemmel nézni a portékát, a rendezvényt, az árusokat és a vásárlókat... sajnos az összegzésemből az jött ki, hogy árulni erre a rendezvényre nem szívesen mennék...

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...