2011. szept. 13.

13. nap

Egy étel/ital/desszert receptje, amit ősszel szívesen készítesz

Körtekrémleves

Hozzávalók:
3-4 szegfűszeg
kb 3ek cukor
egy csipet só
kb 60 dkg körte
2 dl tejföl
2 dl főzőtejszín
a díszítéshez tejszínhab

5dl vizet felteszek forrni, hozzáadom a szegfűszeget, cukrot, sót. A körtéket megpucolom, kockára vágom, a forrásban lévő vízbe szórom. Kis lángon 6-8 perc alatt megpuhul. Ha kissé kihűlt, botmixer segítségével, a tejfölt és tejszínt is hozzáadva turmixolom (előtte a szegfűszeget célszerű kihalászni). Tejszínhabbal díszítve tálalom.

Langyosan, hidegen egyaránt nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...