2011. okt. 30.

Céltábla 152-es méretben

Azt kell mondjam, már csak az alapötlet az eredeti... Barka Felhővel kezdtem, az eredeti mintával. Pár sor múltán már borzasztóan fodrosodott, túl sok volt a szaporítás ehhez a fonalhoz. Pedig nagyon rossz voltam, az ajánlott 4,5-5-es tű helyett bizony 6-ossal horgoltam... Kisebbel jó lenne valamilyen tömött pulcsihoz, sapkához, de ennél a modellnél szerintem fontos a lágy esés, ezt pedig csak így tudtam biztosítani. (Kipróbáltam azért 5-össel is.)

Lényeg a lényeg, íme a fotók; nem lett színhelyes, ráadásul a tulaj sem volt hajlandó felvenni színben illő pólót hozzá, nézzétek el ezeket most :)



És akkor az adatok:
Méret: 152-es (9 éves)
Fonal: Barka Felhő, Avignon (sárga)- 2,5 gombóc, New York (szürke) -2,5 gombóc és London (pink) -1,5 gombóc
Tű: Prym 6
Körlap átmérője: kb 70 cm

A körlapot végül egyráhajtásos pálcákkal készítettem, a karkivágásig hagyományos módon körbe horgolva. Ha valakinek nagyon kell, akkor leírom, hány pálcával kezdtem, hogy szaporítottam.
A karkivágást a modellhez mérve jelöltem be, felette láncszemekkel mentem tovább, kiterítve ellenőriztem, hogy az ív megmaradjon.
Utána érzés szerint horgoltam körbe, hol szaporítva, hol nem.

Nagy munka volt, azt hiszem, felnőtt méretben nem vállalom be :)

6 megjegyzés:

Csilla írta...

Én szeretnék leírást!Jól jönne! :)

Bebi írta...

Hűűű, ez nagyon jól néz ki!!!

Unknown írta...

Mi az, hogy színhelyes? Nem passzolnak össze a használt színek, ezért nem helyesek? Nem értek én ehhez. Nekem a színek szívből jönnek... :)

Kereki Kriszta gyöngyékszer tervező kézműves írta...

Az a nem színhelyes, hogy a fotón a pinket például élénkebb árnyalatnak látom, mint valóságban. Vagyis a fotó színei nem tükrözik az eredeti színeket. Persze monitortól is függ, tudom :)

Unknown írta...

Szia ne haragudj de szeretnelek megkerni, hogy segits nekem a celtabla kardigan horgolasaban.Egy 104-es meret kellene a kislanyomnak de ne igazan tudok kiigazodni a leirtak alapjan.Kerlek ha lehetseges akkor segits nekem ,ird le reszletesen a mintat.Elore koszonom szepen. Udv. iren

Kereki Kriszta gyöngyékszer tervező kézműves írta...

Szia!
Itt van a bejegyzésem egy 104-es méretről:
http://manogyongyei.blogspot.hu/2011/09/celtabla-kardigan-24-nap.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...