2010. jan. 28.

Sparkled Ice minta!

Szeretném elmesélni nektek, hogyan is készül el egy-egy új minta.
Nálam először is jön egy ötlet, ihlet, vagy nevezzük bárminek.
Aztán előszedek mindenféle gyöngyöt, passzoló színvilágból többféle formát, méretet, majd elkezdek az ötletem nyomán kísérletezgetni.
Persze fejben mindig más, mint élőben kipróbálva, így számtalan visszabontás, előlről kezdés után lassan kialakul a végleges forma. Közben persze szorgos jegyzetelés történik, hiszen ki emlékszik majd arra, végül melyik verzió "ment át"?

Ha elégedett vagyok a végeredménnyel, sőt úgy gondolom, másnak is tetszene, előszedek más színvilágot is, kipróbálom másfajta gyöngyökkel, hiszen két Toho kása közt is lehet eltérés. Vagyis letesztelem, hogy biztosan működik-e?

Ezután fogok neki a rajzolásnak, ami sok esetben 4-5 órát is igénybe vesz, hiszen célom, hogy érthető, pontos leírást kapjatok, jó illusztrációkkal, sok esetben megint újra fűzöm, hogy egyes lépéseket fényképezni tudjak. A képeket aztán feltöltöm, megvágom, kiemelek, rárajzolok...

Ezután kiküldöm valakinek a mintát tesztelésre, vajon másnak is érthető-e? Követhető-e?
Ha bárhol megakad az illető, újragondolom -rajzolom, így véglegesítve az egészet.

Mindezt azért írtam le ilyen részletesen, mert kaptam bizony negatív kritikát, amiért árusítani kezdtem a mintáimat... igen, bizony szeretnék a munkámért valamennyi ellenszolgáltatást kérni.
Lesznek még ingyenes minták azért, de ezt hadd döntsem el én ;)


Akkor, ha valaki szeretné ezt megfűzni, írjon e-mailt nekem: krisztagyongy@gmail.com
A minta 5 oldalas, 1 fedlap, 2 oldal leírás, 1 oldal melléklet (fotók az elkészítés menetéről), 1 oldal tippek.
Pdf-ben küldöm, emailben.
Nyelv: magyar
Fizetés: átutalással
Ára: 900 Ft.

12 megjegyzés:

Norita írta...

Szerintem teljesen jogos, hogy csinálsz fizetős mintákat is. Akinek ez nem tetszik, ne vegye meg, ennyi... Amúgy sok sikert kívánok!

Cheeks írta...

Úgy gondolom, mindenkinek szíve-joga eldönteni, kér-e pénzt a mintájáért avagy nem.
Az biztos, hogy a mintakészítés sokkal tovább tart, mint maga a fűzés, legalábbis nekem. Én sokat bénázok, pillnatnyilag fel is adtam, mert inkább fűzök. Sokszor egyszerű menetet is nehéz érthetően leírni.
Kriszta, csak az írhatott negatív véleményt, aki még nem próbálkozott meg mintakészítéssel :)
További sok sikert kívánok:
Réka

Fruzsi írta...

SZerintem is teljesen jogos, hgy csinalsz fizetos mintakat!!Hisz egy minta elkeszitese rengeteg idot es energiat vesz mire elkeszited, ahogy irtad is!!
CSak igy tovabb a szep munkaiddal!!Jo fuzogetest!!

Cirelin írta...

Teljesen megértem a dolgot, és messzemenőkig igazad van, hogy csinálsz fizetős mintákat. Aki reklamált e miatt az buta, hiszen sok munkád van ezekkel, annak kell inkább örülni, hogy vagy olyan jó, hogy csinálsz ingyeneseket is! Sok sikert kívánok én is! :)

Tiszi írta...

Szorítok. :D Tudod! ;) És köszönöm, hogy ezt leírtad. Majd idézhetek tőled? :)

Edit írta...

Egyetértek veled, és további sok sikert kívánok. Gyönyörűek az ékszereid és a mintáid is.

Unknown írta...

Hát komolyan nem tudom, hogy egyes embereknek miért fáj az ha valaki ügyes, és ezt kamatoztatja. Lehet, hogy savanyú a szőlő? Vagy a konkurenciától fél? Na mindegy, csak így tovább Kriszta, és ne törődj a rosszindulatú megjegyzésekkel.

Süni írta...

Azt hiszem a tobbiek elottem mar mindent leirtak amit en is szerettem volna. Dihoelyban az en velemenyem is az, hogy szived joga penzt kerni azert amivel dolgotal, meghozza nem is keveset. Aki beszologat azzal ne foglalkozz, biztos csak irigy, mert o nem tud mintat kesziteni (vagy meg gyongyot fuzni sem).

Anikó - Gyöngyszerelem írta...

Szia Kriszta! :) Nagyon örülök, hogy elmesélted miképp is jön világra egy szuper jó kis ékszer mintája! :) És nagyon örülök ennek a bejegyzésednek azért is, mert látom sokan szeretnek, és bíztatnak. Én is csak azt tudom mondani, hogy ne törődj azzal, aki negatív kritikát küld neked. Nem kis munka van azzal, hogy egy ékszer megszülessen, nem kis munka van azzal, hogy ez papírra is kerüljön. Akinek nem tetszik???? Háááát annak nem tetszik!
Hajrá Kriszta!!!! :)

Rajzfun írta...

Szia Kriszta,

Nagyon jó az oldalad, és gyönyörűek a munkáid. Köszönöm, hogy ilyen hasznos és szép blogot vezetsz, hogy megosztod velünk a gyöngyeidet, valamint, hogy ilyen jó kis mintákat is letölthetünk innen.

Ezért most szeretnélek meglepni egy díjjal (Kreatív Blogger).
Köszönöm, ha elfogadod. Kérlek látogass el érte a blogomra az alábbi linken:
http://rajzhobby.blogspot.com/2010/01/koszonom-meglepetest-hogy-kreativ.html

Anami írta...

Nagyon szépek a munkáid, így visszatérő "vendéged" leszek.
A mintákkal kapcsolatban én már nem tudok Neked újat mondani, az előttem szólókkal értek egyet. Biztos vagyok benne, hogy a negatív kritikák mögött elsősorban irigység áll... Csak azt nem tudom, miért fáj az bárkinek, ha a munkádért ellenszolgáltatást vársz. Sok sikert!

ekszerlada írta...

Így van!!!Hajrá!!!!Ne foglalkozz a csacsikkal!!!Nincs veled semmi baj!Csináld csak úgy,ahogy jónak látod!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...