2011. ápr. 24.

Program és szállásajánló a Zemplénben

Húsvét előtt 3 napot töltöttünk a Zemplénben, ahol rokonok is laknak. Nem náluk szálltunk meg, hanem egy nagyon kedves házaspár által üzemeltetett szálláson, Füzérradványban. Annyira remekül éreztük magunkat, hogy muszáj írni róluk pár sort!
Gizi néni és Sanyi bácsi igazi, hamisítatlan magyar vendégszeretettel vártak minket a három gyermekkel. A ház valaha a grófi kastély egyik épülete volt, két kétágyas, illetve egy nagyobb, 5+1 rácsos ágyas szobájuk van. Mi az utóbbiban aludtunk, zuhanyzó, wc tartozik minden szobához.

Az ellátás reggeli és vacsora, utóbbi kívánságunk szerint, hihetetlen finom és bőséges hortobágyi palacsinta volt, majd brassói aprópecsenye, mindkettő másképp készítve, mint mifelénk.
Reggelire pedig házilag eltett különleges lekvárok vártak, kaláccsal, vagy kenyér felvágottal.

Az alábbi montázson láthatsz pár képet a házról, illetve a kertet átszelő patakról, gyerekeket váró játszótérről:


Van ezenkívül lengőteke, ping-pong asztal, kerti sütögetésre grillező vagy akár kemence is. Ki lehet ülni a teraszra akár gyöngyöt fűzögetni is ;) A gyerekeket szinte nem is láttuk, amikor a szálláson tartózkodtunk :D

Füzérradványban a Károlyi-kastély is látogatható, hatalmas, pazar parkja van (lsd. következő kép, részlet), ami szabadon bejárható.


A Zemplénben két várhoz is el lehet látogatni, egyik a Füzéri Vár, amihez bizony mászni kell! A másik kissé távolabb található, Boldogkőváralja Vára, ami nagyon tetszett az egész családnak.
A szálláshoz közel esik Pálháza, ahonnan kisvasúttal lehet ellátogatni Kőkapuhoz.
Ha valaki ennél mozgalmasabb, vagy élménydúsabb kikapcsolódásra vágyik, Sátoraljaújhelyen megtalálja Magyarország leghosszabb libegőjét, mellette egy fantasztikus és izgalmas bobpályát, valamint kalandparkot is.

Sorolhatnám még a további lehetőségeket is, de szerintem ennyi ízelítőnek elég. A táj csodaszép, a természet kedvelői remek turistaútvonalakat és biciklisutakat is találnak maguknak. Közel van Szlovákia, oda is át lehet ruccanni éppenséggel, vagy akár Sárospatak... de tényleg abbahagyom :)

Akit érdekel a Füzérradványi szállás, ahol ráadásul üdülési csekket is elfogadnak, megtalálja őket itt: http://www.falusi-turizmus.hu/nagymate

4 megjegyzés:

Tiszi írta...

Hát ez szuperül hangzik. :)Köszönöm a tippet!!!

Zsu írta...

Szia!
A Horgo-blogról keveredtem az oldaladra.
Olyan jó olvasni ha valaki a Zemplénről ír, nekem az az otthon, bár már jópár éve Pesten élek.
Ha legközelebb arra jártok a regéci várat nézzétek meg, nekem most az a nagy kedvenc. A füzérit romosan szerettem:)

Kereki Kriszta gyöngyékszer tervező kézműves írta...

Nahát, Zsu! A családunk Füzérkajatáról származik, meg is látogattuk a rokonokat :D Én már itt születtem Pesten, de nagyon szeretem azt a vidéket!
A regéci vár is tervben volt, de hát két nap az nagyon rövid idő sajnos :( Legközelebb egy hétre megyünk!

Ilumilu írta...

Igen, igen, ez nagyon gyönyörű!!!!
Ezen a nyáron...
Meggyőzöm a Bencét.
:D:D

(Ha még tudsz, írj másokról is!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...