2008. júl. 28.

Első heringem





Még nem tudom, hogy csak szorosabbra kellett volna-e fűznöm, vagy damilra cérna helyett, kicsit lazának találom, de azért tetszik :)



(Ande mintája)


2008. júl. 25.

Becsavarodok :)

Tegnap kipróbáltam egy csavart mintás karkötőt. Sajnos rövid lett a cérna, a toldás pedig nem sikerült, mindig kibomlott. Vennem kell jobb cérnát úgy tűnik... kislányomnak jó lett a méret :)
Naplemente:



Nem hagytam annyiban, másik cérnával készítettem magamnak is egy karkötőt azért; barátnőm Szőlőfürtöknek nevezte el :)

...

2008. júl. 24.

Orange Coffee

Első szettem :)


Karkötő mintája

...

Első alkotásaim

...

Kezdetek...

Mindig szerettem kreatívkodni.
Már óvodás koromban is amit aznap megcsináltunk a csoportban, igyekeztem otthon megismételni, mert vonzott minden: papírhajtogatás, festegetés, fűzögetés, ragasztgatás.
Később megtanultam csomózni karkötőket, aztán jött a keresztszemes hímzés, üvegfestés - ez nem lett az én világom -, amikor pedig picik voltak a gyerekek, egy ideig a számítógépes grafika vonzott.
Nagymamám segítségével megtanultam horgolni, ez is kedvenc időtöltésemmé vált, főleg ruhadarabokat készítek magam és családom számára.
Egy újságban láttam horgolt ékszereket, gyöngyökkel kombinálva, ez nagyon megtetszett nekem, innen már csak egy lépés volt, hogy a "hagyományos" gyöngyfűzés felé forduljon a figyelmem. Egy darabig halogattam a "nagy találkozást", ám végül egy idei nyári héten legyőzött engem: egyik délután lehetett gyöngyöt fűzni, pár egyszerű minta alapján. Itt készült életem első fűzött lánca, kislányom számára:



Hazatérve keresgéltem a neten mintákat, vettem gyöngyöket és elkezdtem fűzni. Egy véletlen folytán találtam rá SziZsu blogjára, ami azonnal elvarázsolt! Nem tudtam, hogy ilyen gyönyörűségeket is lehet készíteni gyöngyből! Végzetesen megfertőződtem.
Az oldalán talált linkeket is végignéztem, újabb és újabb szépségeket találva, végül kikötöttem a Gyöngybox fórumán, ahol még segítséget is kapok a profiktól!
Innentől kezdve az ékszereké a főszerep, nyilván az enyémeken nincs még sok csodálnivaló, de remélem, idővel látható lesz fejlődésem is :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...