2008. júl. 24.

Kezdetek...

Mindig szerettem kreatívkodni.
Már óvodás koromban is amit aznap megcsináltunk a csoportban, igyekeztem otthon megismételni, mert vonzott minden: papírhajtogatás, festegetés, fűzögetés, ragasztgatás.
Később megtanultam csomózni karkötőket, aztán jött a keresztszemes hímzés, üvegfestés - ez nem lett az én világom -, amikor pedig picik voltak a gyerekek, egy ideig a számítógépes grafika vonzott.
Nagymamám segítségével megtanultam horgolni, ez is kedvenc időtöltésemmé vált, főleg ruhadarabokat készítek magam és családom számára.
Egy újságban láttam horgolt ékszereket, gyöngyökkel kombinálva, ez nagyon megtetszett nekem, innen már csak egy lépés volt, hogy a "hagyományos" gyöngyfűzés felé forduljon a figyelmem. Egy darabig halogattam a "nagy találkozást", ám végül egy idei nyári héten legyőzött engem: egyik délután lehetett gyöngyöt fűzni, pár egyszerű minta alapján. Itt készült életem első fűzött lánca, kislányom számára:Hazatérve keresgéltem a neten mintákat, vettem gyöngyöket és elkezdtem fűzni. Egy véletlen folytán találtam rá SziZsu blogjára, ami azonnal elvarázsolt! Nem tudtam, hogy ilyen gyönyörűségeket is lehet készíteni gyöngyből! Végzetesen megfertőződtem.
Az oldalán talált linkeket is végignéztem, újabb és újabb szépségeket találva, végül kikötöttem a Gyöngybox fórumán, ahol még segítséget is kapok a profiktól!
Innentől kezdve az ékszereké a főszerep, nyilván az enyémeken nincs még sok csodálnivaló, de remélem, idővel látható lesz fejlődésem is :D

1 megjegyzés:

sipianyu írta...

Nagyon szépek a munkáid!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...