2010. szept. 29.

Iza-féle nyaklánc

Ennek is története van.
Az egyik óvó nénink is hozott nekem javítanivalót (lsd. a mai nap másik bejegyzését lentebb), egy szép nyakláncot, aminél elszakadt a cérna.
Miközben javítottam, egyre inkább megtetszett a mintája, pedig korábban azt mondtam, gyöngygallért nem fogok fűzni, nem nekem való. Végül félretettem a tervezett karkötőt, és hamar megcsináltam ezt a gallért!
Annyira tetszik, hogy legszívesebben megtartanám; farmerhoz ideális, az ezüst kása és a csiszoltak csak úgy csillognak, és hihetetlenül jól mutat nyakban!


Ha valaki ismeri az eredeti mintát, megköszönném, ha megosztaná velem!

Szivárvány

Annám is kapott egy titkos ládikót (megnézheted itt>>), és kért hozzá egy kulcsőrző szivárványt. Volt egy elgondolása, ám én másként képzeltem el; végül azt mondta, jobb lett, mint elképzelte! Íme:

Javítás

Egy kedves ismerősöm kért meg, hogy javítsam meg a gyűrűjét, mert elpattant a damil.
Igaz, a készítő is annak idején felajánlotta, hogy csak küldje el neki, ha gond van, megjavítva visszapostázza, de én mégiscsak kéznél voltam :)
Nagyon szép gyűrű, gondoltam, azért csak felteszem; ha nem is én vagyok a kitalálója, végül újrafűztem az egészet:


Amin viszont elgondolkodtam, hogy mitől pattant el a damil? A swari nem volt bűnös, mert az ujjrésznél történt a baj. Többszörösen volt átfűzve minden része a gyűrűnek, ráadásul az ujjrésznél minden kis körnél csomózva is volt. Lehet, hogy pont ezt nem szabad?
Valamelyik damilon olvastam, hogy a szakítószilárdsága csökkenhet a csomózástól...

Ti mit gondoltok?

2010. szept. 28.

Még nem gyöngyös

Tegnap még nem tudtam fűzni, de kedvem támadt újból horgolni :)
Maradék fonalakból az alábbi sapi készült el nagyobbik lányomnak:

Már a kisebbik is benyújtotta igényét, így kénytelen leszek még egyet készíteni :)
Ez a példány ma vizsgázik: vajon mit szólnak hozzá az osztálytársak?
A leírást itt találtam: Leírás virágos sapkára

Ja és azért még nem gyöngyös, mert rögtön megláttam benne a gyönggyel díszítés lehetőségét:D Csak még meg kell szereznem lányom engedélyét, valamint át kell gondolnom a moshatóság kérdéskörét is :))

2010. szept. 24.

Bronzvirág

Szeretem az egyszerű formákat. Ami nem "barokkos", nem is tudom rá a megfelelő szót :)
Az elmaradhatatlan horgolt lánccal és kedvenc bronz színemmel :) és természetesen a medál levehető, így a lánc magában is hordható.
Készül már a karkötő is hozzá.


Melyik háttér a jobb szerintetek? Közkívánatra lecserélném a fehéret :)

2010. szept. 20.

Variációk egy témára

Fordított sorrendben készültek, mint ahogy itt megjelentek a képek. Vagyis megfűztem az Amidala nevű mintát rózsaszínben, majd kisebb rivolival kezdtem a középső fotón szereplőt, de másképp fejeztem be; végül elkészült a legutolsó, olivine közepű virág is, szintén más befejezéssel :)
Nekem ez tetszik legjobban:




Minta: Amidala by Maya

2010. szept. 19.

Szabacsi Napi beszámoló

A reggeli szakadó eső után 11-re kisütött a nap, így elindultunk újból. Lett helyünk, majd szélsebesen nekiálltunk kipakolni. Én előnyben voltam, egyrészt kevesebb ékszert vittem, másrészt a táblára még itthon feltűztem egy részét. Az alábbi képen Tiszi még ezerrel céduláz:

A kipakolással más bajunk is volt, alig fértünk el ugyanis. Most nekünk kellett asztalt vinni, és össze kellett húzni magunkat.

A kis kosaramba mindenki beletúrt:



Tiszi ékszereiről közelebbi képeket majd az ő blogján találtok.

Ami nagyon jó volt: a napsütés! Pólóra vetkeztünk, olyan erősen tűzött!
Jó volt a hangulat, sok volt az ember, köztük rengeteg ismerőst üdvözölhettem. Rengeteg dicséretet zsebeltünk be.

A legmeghatóbb volt örömet szerezni egy vak kislánynak, aki a cippzárhúzókájára kapott édesanyjától egy napocskás lógikát Tiszi holmijai közül. Amíg anyukája is válogatott, sugárzó öröm lepte el a kislány arcát, egyfolytában tapogatta és mondogatta, milyen gyönyörű dolgot kapott!

Azt gondolom, az ilyen pillanatokért érdemes leginkább ezt csinálni...

2010. szept. 18.

Közlemény!

Ma van a Szabacsi Nap, Tiszivel már kinn voltunk, a rendezvényre sokan készülnek az árusok közül, ám nekünk nincs sátrunk;

azonban ha eláll az eső, megyünk!

2010. szept. 15.

Cedra bogyós

Kedvenc színeimből -krém, bronz és aranylüszteres zöldtea- először a Cedra bogyót készítettem el, már rég ki szerettem volna próbálni.
Magában kevés volt, így végignéztem az egykor ihletadóként lementett fotókat, így bukkantam rá a kerek korongokra, amiket először fotó után kezdtem fűzni, ám hamar felfedeztem, hogy a mintájuk is megvan; akkor már késő volt, minta szerint ugyanis kívülről kéne fűzni, én bentről kezdtem, és nem is ugyanolyan méretekkel, így megint egy kicsit személyre szabtam, szokás szerint.

Az összeállításhoz bronz láncot és kiegészítőket használtam, végül török horgolt nyaklánc mellett döntöttem; a romantikusan fodros korongok mellé nem illett volna a szigorú rendbe szedett horgolás, szerettem volna, ha egy kicsit zabolátlan marad :)

Kiemelem még a gyöngyből fűzött gyöngykupakokat, amik a bogyóról lelógó kis virágocskák továbbgondolásaként születtek meg.


Mivel a nyaklánc hangsúlyos, ezért közepesen hosszú, ám egyszerűbb fülbevalót készítettem hozzá.

Felhasznált minták:
Cedra bogyó és Yantra by Pencio (www. ileauxperles.com)
Kisvirágok by Quienlodira

2010. szept. 10.

Horgolt-fűzött kitűzők

Jó ideje gondolkodok azon, hogyan lehetne összehozni az előző hobbimat -horgolás- a mostanival -gyöngyfűzés; aztán megálmodtam ezeket a horgolt virág-alapú kitűzőket! A legnagyobb öröm, hogy sikerült úgy kikísérletezni, hogy pont passzol egymáshoz formailag és méretileg a két rész!

Már vettem zöld és drapp fonalat is ;)


A közepe egyébként úgy indult, hogy megfűzöm Berjo legújabb, Fanfan nevű medálját; aztán valamiért 8-as csiszolt helyett 6-os gyöngyöt vettem elő -véletlenül, de lebontani nem volt kedvem, gondoltam, valahogy befejezem :D

Nagytáska medál

A Kelli karkötőhöz kért az új tulajdonos először kistáska-fülbevalót, amit sajnos elfelejtettem lefotózni :( Majd gyűrűt és medált is. Gyűrűnek hozott mintát, medálnak pedig olyasmi formát képzelt el, mint a kistáska; így született meg a "nagytáska", ami azért nem olyan nagy, 4 cm széles csupán.
Nagyon tetszik, hogy filigrán lett, szerintem fűzök még ilyet más színben is, bár a bronz-narancs párostól mindig elvarázsolódok:

2010. szept. 9.

Kislányoknak

Szabacsi Napra -meg úgy egyébként is- készítettem néhány kislány nyakláncot.
Alapul Vezsuzsi Lóránt mintáját vettem, baloldalt szélen egy "eredeti" kétoldalas verzió látható, majd eggyel nagyobb gyöngyökkel pár színvariáció:


Minta: Vezsuzsi - Lóránt

2010. szept. 7.

Habos kakaó naranccsal

Ismét nem tudom, milyen ásványt találtam még nyáron Nagyvázsonyban :) Mindenesetre annyira harmonikusak, melegek a színei, hogy muszáj volt hazahoznom!

Egyszerű raw befoglalást kapott, láncnak pedig herringhurkát. Ez most úgy érzem, jól sikerült, legalábbis szívesen megtartanám magamnak ;)

2010. szept. 4.

Hello Kitty

Az volt a terv, hogy készítek pár ilyet mobildísznek illetve kislány medálnak.
Aztán van, hogy egy ilyen apróság kifog az emberen, lehet azért, mert nem szeretem Hello Kittyt????

Kb 3x futottam neki, mindig valamit benéztem a sorokban, vagy úgy összegubancolódott a cérna, hogy képtelenség volt kibogozni.
Amikor végre sikerült befejezni, gondoltam, minden buktatót átvészeltem, egy második már gyorsan menni fog. Tévedtem. 3 sor után szétvágtam, mert egy helyen valahogy kilógva maradt a cérna, és visszabontás közben szétszálazódott a cérna :(


Mintája itt található, ha még van hozzá bátorságod :)

Peyote gyűrűk

Változatok egyszerű peyote gyűrűkre:


Két oka is van, egyik a maradékfelhasználás, másik a Szabacsi Nap :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...